Жители на столичния квартал "Ботунец" протестираха в понеделник заради смъртта на младежа, който днес беше прострелян от полицай, съобщава bTV.

Te излязоха привечер на кръстовището на "Чепинско шосе" и го блокираха.

"Аз го познавам, бяхме приятелчета. Заедно сме учили с момчето, не беше такъв, не правеше пакости. Много добро момче беше", е казал един от протестиращите.

"Не мисля, че това нещо, което се е случило, е справедливо и би се приело по някакъв начин, независимо какъв. Просто не мога нито аз, нито хората да го възприемат", заяви друг протестиращ.

Припомняме, че полицай стреля по бягащ крадец в столицата. 18-годишният незабавно бе откаран в болнично заведение, но почина.

Инцидентът става след подаден сигнал около 5.15 от охранител в столичен бизнес център, че трима маскирани прескачат оградата на обекта. Изпратените на място полицейски екипи подгонили крадците. Двама побегнали, а третият, 15-годишен младеж, е задържан на място.

При преследването били произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Оказало се, че случаят има и предистория. Малко след 2 часа в полицията бил получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили едно от тях и след заплаха им взели раница с лични вещи и пари. По време на предприетите оперативно-издирвателни действия бил получен и сигналът от охранителя на бизнес центъра.

Работата по изясняване на обстоятелствата около случаите продължава.