В Черно море отдавна има маневри от страна на Русия. Това заяви пред bTV министърът на транспорта Георги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника по повод случая с открито летателно средство в морето до Тюленово.

„Съвсем наскоро те блокираха и икономическата зона в Черно море, което доста затрудни корабоплаването, ограничи възможностите за развиването на икономическа дейност, превоз на товари по море“, припомни министърът.

Трудно е да се определи от Русия или от Украйна е дошъл дронът

Има решение на парламента и ЕК, което трябва да бъде спазено. България няма как да загуби от вноса на украинско зърно. Става дума за осигуряване на по-бърз експорт към страни, които имат нужда от това зърно, посочи Гвоздейков.

Според него страната ни печели и от внос на ДДС.

„Неглижира се истината и се прави опит за пропаганда. Правителството няма да се откаже от забраната. Определението „терористи“, което премиерът Николай Денков даде на зърнопроизводителите, донякъде е удачно. Когато някой се държи като малко дете и на инат означава, че иска конфронтация“, добави транспортният министър.

Премиерът Денков: Готови сме да подновим диалога със зърнопроизводителите