Пълно мащабно полево обучение - "Сила 23", ще се проведе днес в столичния район "Люлин" за усвояване и проиграване на Плана за защита при бедствия в частта му „План за действие при земетресение“, съобщи Столична община.

Учението се провежда по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова и главен комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН. Целта е да се провери как се изпълняват плановете за действие при земетресение, готовността на кризисния щаб, органите и структурите за реагиране и взаимодействие в критична ситуация и овладяване и ликвидиране на последствията.

По време на учението ще се проследят действията на общинския щаб, органите и структурите на единната спасителна система и взаимодействие и координация с дирекция Аварийна помощ и превенция.

В учението ще вземат участие ГДПБЗН, СДПБЗН, СДВР, АПП-СО, БЧК-ПСС, структури на МО и ВМА, район Люлин - СО, „Софийска вода“, „Електрохолд“, „Евроканал“, доброволци на Столичната община и пловдивския доброволен отряд, хранителни вериги, компании за минерална вода, мобилни оператори.

Учението ще започне в 10.30 ч. в ж.к.“Люлин“ 6 между бул. „Панчо Владигеров“ и ул.“Джавахарал Неру“.