На 19 септември 2023 г. времето ще остане без съществена промяна. Температурите ще са приятни, а вятърът ще е слаб, сочи прогнозата за времето.

Предимно слънчево и топло

Във вторник ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 25°.

Още: Седмична прогноза за времето за 11-17 септември 2023 г.

В планините ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, по високите и открити части - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 14°.

Още: Ще спаси ли изкуствената миграция изчезващите видове?

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър, по северното крайбрежие от югоизток, по южното – от североизток. Максималните температури ще са 24°-26°, колкото e и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 19 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 30 мин. и залязва в 21 ч. и 21 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

Още: Как дълбочинните океански течения регулират климата на планетата