Според източници на NOVA са убити четирима души

Атентат в имение в Кейптаун. Според източници на NOVA са убити издирваният от Интерпол Красимир Каменов-Къро, съпругата му, икономка и негов охранител. Последно името на Къро беше в медиите преди месец и половина, когато главният прокурор Иван Гешев заговори за заговор срещу прокуратурата.

Покушението е станало тази сутрин в къщата, в която живеели 55-годишният Каменов и семейството му. Информацията на този етап остава оскъдна. Пред NOVA полковник Андре Траут от полицията в Кейптаун заяви, че всички убити са на възраст над 40 години.

„Криминалистите все още претърсват местопроизшествието в „Константия”, където бяха открити телата на четирима души в четвъртък сутринта. Около 08:20 часа бяха намерени телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години, с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход”, обясни Траут.

По информация на NOVA, освен Каменов, нападателите са застреляли жената, с която е живеел, икономката и охранител. Децата по това време са били на училище, потвърди пред NOVA директорът на българското училище там.

„Да, трите деца на семейството учат в българското училище дълги години. Отличници са, показват много добри резултати в учебния процес. Те са на възраст 13, 11 и 8 години. Чакаме информация от полицията, защото са обградили целия район. Познавам семейството”, каза Антон Николов.

„Мотивите за множеството убийства все още не са установени. Детективите работят усилено в търсене на улики. Отделът за тежки престъпления е започнал разследване на убийствата”, коментира още полк. Траут.

Каменов е част от бившата групировка ВИС. От години живее в Република Южна Африка. Преди месеци задочно беше обвинен като поръчител на убийството на бившия полицаи Любомир Иванов в столицата, в началото на миналата година. В средата на март беше уличен от прокуратурата като част от заговор за дискредитиране на висши полицаи и магистрати, сред които и главния прокурор. Интерпол го издирваше с червена бюлетина за убийство, закана за убийство и изнудване.

„Мисля, че бях категоричен още от две години. Казах, че това, което се случва и се прави с българската прокуратура и българската съдебна власт, ще доведе и е довело до бум на престъпността и се връщаме в мутренските години”, посочи обвинител номер 1.

55-годишният Каменов е собственик на зеленчукова борса в София, която беше обект на проверка преди няколко месеца.

От Външното ни министерство също са оскъдни в информацията. Потвърдиха единствено за убийството на четирима души, предполагаемо български граждани. Очаква се информация по официален ред в Южна Африка.