Починалата родилка в Русе е видяла детенцето си само веднъж, след като са й го дали да го накърми. Това стана ясно от събралите се близки и приятели пред АГ-комплекса към Университетската болница "Канев" в града. 29-годишната жена е издъхна ден, след като е родила второто си дете.

ОЩЕ: 29-годишна жена почина след раждане в Русе

Пред болницата през деня ще се събират близки и съпричастни с болката на семейството. „Искаше да роди нормално затова избра екипа на докторката, която е била на раждането. Вследствие се е наложило да бъде с операция след усложнения при естественото раждане“, казаха от събралите се пред болничното заведение.

„Вечерта празнувахме, а на сутринта….“, споделят хората.

"Тя е починала в 6:58 часа, а те ми се обадиха в 8 часа. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения”, разказа в ефира на Нова телевизия Мартин Симеонов, съпруг на починалата жена.

„Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно. Искам да съм последния човек, който изтърпява тази мъка”, каза той.

Все още никой нищо не е казал кога са станали усложненията. „Цялата нощ си е писала със съпруга си, с приятелки, написала им е какво се е случило през нощта. Споделила е, че има нужда от помощ. Но все пак това са лекари, на които разчитаме“, споделиха събралите се близки и приятели.

По думите на Симеонов, ако е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. „Тя става, за да повика жената, че много я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили - не е ясно… когато са се наспали”, е мнението му.

От болницата пояснили, че причината за смъртта била белодробна емболия.

Детето е момченце, живо и здраво и се казва Белослав. „Тя много държеше на това име. Всеки ден идвам и си го гушкам, защото е частица от нея. Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо”, каза Мартин.

Бащата на почернения мъж беше категоричен, че трябва да има съд и затвор за всеки, който не си върши работата. „Тази, която е правила операцията, вече е била осъждана веднъж условно. Би трябвало сега да влезе в затвора и да излежи присъдата си”, коментира той.