Мъртвопиян автобусен шофьор плаши наред с бой.

Мъртвопиян шофьор в столичния автотранспорт вдигна чутовна врява защото е накаран от органите по контрол да използва утвърдени по стандарт допълнителни табели. За скандала стана ясно, след като експертите от звеното "ИБИС техници - София" сезираха медиите.

Шофьор, карал пиян градски автобус, отива на съд

Всичко е започнало след като водачът на автобус с инвентарен номер 3630 е наказан заради това, че не използва коректните допълнителни табели, които се поставят за слабозрящи лица. Решава, че ще се разправя лично и започва война в чата на социалната мрежа, използвайки крайни изрази, включително и по адрес на физическа увреда на член на екипа.

Ръководството на "Столичен автотранспорт" е сезирано, а водачът решава да продължи и заплашва дори 17 годишен ученик, който става неволна жертва на скандала, изказвайки се в подкрепа на правилата.

Според чатовете, боят е насрочен за 12:10 ч в гараж "Дружба".

Марио Евстатиев, експерт в Комисията по транспорт коментира, че подобно поведение е напълно недопустимо, а по изразяването в чата и несвързаната реч са на лице основателни опасения, че водачът е злоупотребил с алкохол. От приложена от самия бабаит снимка става ясно, че утре сутрин същият ще вози хора по линия 4 и то първа смяна.

Експертите са призовали ръководството за извънредна проверка за годността на този водач.