В Русия е създадена нова частна военна компания изцяло под контрола на военното министерство. Тя ще бъде оглавена от генерал Сергей Суровикин, когото сполетяха известни неприятности след бунта на Евгений Пригожин и неговата паравоенна групировка "Вагнер".

За новата ЧВК от руското ведомство планират да привлекат колкото се може повече членове на "Вагнер" като за целта са изпратили свои представители в Беларус и африканските страни, където все още са съсредоточени повечето вагнеровци. Това съобщиха от Центъра за национална съпротива към Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна.

ОЩЕ: В Африка ли е генерал Сергей Суровикин? (СНИМКА)

Припомняме, че Суровикин бе уволнен от длъжността главнокомандващ на Военнокосмическите сили на Русия. Между октомври 2022 г. и януари 2023 г. той бе командващ всички руски сили във войната в Украйна. Генералът бе задържан веднага след бунта на Пригожин като се появиха съобщения, че е знаел за планирания метеж. Наскоро се появи информация, че Суровикин най-после е бил освободен, а след това той бе забелязан в Алжир.