В Черно море отдавна има маневри от страна на Русия, каза пред бТВ министърът на транспорта Георги Гвоздейков по повод случая с открито летателно средство в морето до Тюленово.

Съвсем наскоро те блокираха и икономическата зона в Черно море, което доста затрудни корабоплаването, ограничи възможностите за развиването на икономическа дейност, превоз на товари по море, каза министърът.

Има решение на парламента и ЕК, то трябва да бъде спазено. България няма как да загуби от вноса на украинско зърно. Става дума за осигуряване на по-бърз експорт към страни, които имат нужда от това зърно, посочи Гвоздейков. Според него страната ни печели и от внос на ДДС.

Неглижира се истината и се прави опит за пропаганда. Правителството няма да се откаже от забраната, посочи транспортният министър.

Определението „терористи“, което премиерът Николай Денков даде на зърнопроизводителите, донякъде е удачно, каза Гвоздейков. Когато някой се държи като малко дете и на инат означава, че иска конфронтация, добави той.