Скандират "Бойко! Бойко!", докато Бойко Борисов е на разпит в прокуратурата

"Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо е тук. Това се прави в момент, когато се подготвя правителство. В един и същи ден и в един и същи час го викат на две различни места - в Софийска градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура."

Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов пред сградата на Софийската градска прокуратура, където са се събрали всички депутати от ПГ на ГЕРБ, за да подкрепят лидера си Бойко Борисов, който дава показания.

Митов определи призовките и искането за сваляне на имунитета на бившия енергиен министър Делян Добрев като опити да се осуети правосъдната реформа и съставянето на кабинет, предава OFF News.

Докато говореше, депутатът многократно бе прекъсвам от възгласи "Бойко! Бойко!".

"Нямаме никаква представа защо (Борисов) е тук. Всички знаем, че става въпрос за фалшив сигнал. Искането за сваляне на имунитета на Делян Добрев дори не е внесено в Народното събрание. Това е опит да се притискат депутати, за да "осмислят" гласуването си на съдебната реформа", смята Даниел Митов.

По думите му самото присъствие на народните представители от ГЕРБ пред СГП е ясна декларация, че няма да се огънат.

Попитан за искането на симпатизанти на ГЕРБ Асен Василев да не участва в правителството като финансов министър, Митов заяви, че не участва в преговорите, а правомощията са само на Мария Габриел.

Томислав Дончев посочи, че ще показват несъгласието си по всякакъв начин, защото депутатите са "граждани с повече правомощия".

Вежди Рашидов определи викането на Борисов като унижение.