Образувано е досъдебно производство по сигнал за отвличане и изнасилване на 25-годишна жена от Габрово, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Смолян и Окръжната прокуратура. Жената, за която е получен сигнал, че е отвлечена и изнасилена, е открита в къща в ромския квартал на с. Смилян.

Разследващите работят по различни версии, включително по хипотезата, че твърденията за елемент на насилие не отговарят на истината, уточняват от прокуратурата. По досъдебното производство са задържани за 24 часа двама заподозрени, които днес са освободени, след като не е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

Сигналът за отвличане и изнасилване е получен в Районното полицейско управление – Смолян на 17 септември, но информация за случая липсва в официалния бюлетин на ОД на МВР. Полицейски екип открил 25-годишната жена в къща в Смилян, която потвърдила, че е преживяла сексуално насилие и е отвлечена. Тя също е от ромски произход.

От държавното обвинение не е поискано да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение на двамата първоначално задържани, поради липса на достатъчно доказателства.