Бойко Борисов е призован за разпити по сигнал за корупция, и по "Барселонагейт", уточниха от държавното обвинение

"Във връзка със запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Бойко Борисов на разпит, от прокуратурата заявяват, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината." Това заявиха от държавното обвинение в позиция, разпространена до медиите.

"Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Бойко Борисов - председател на политическа партия ГЕРБ, М.Н. – бивш министър и др. лица

Борисов е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”, уточниха от прокуратурата.

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина", гласи още позицията на държавното обвинение.