Той днес не е символ на задкулисието, поясни журналистката

"Със или без репликата на премиера Николай Денков браншът е готов да протестира. Репликата дава допълнителна легитимация и още една точка за този голям, влиятелен и набеден бранш".

Това каза пред БНР журналистът Миролюба Бенатова.

Според нея и днес важи условието "или избираме Пеевски, или правителството", формулирано от Сергей Станишев през 2013 година, "макар че сега всичко е по-очевидно и легитимно".

"Написах преди дни "оттегли ли се Пеевски, правителството пада". Той днес не е символ на задкулисието. Постоянно комуникира с медиите, отговаря от името на ДПС, всеки ден е на работа. Отговаря на въпроси, променя си позицията. Успешно успя да убеди политическите си противници - че всеки има право на промяна и че той се е променил. Дали е реална промяната, ще видим", допълни тя.

Във връзка с Васил Божков тя заяви, че по време на свиканата от него пресконференция той е бил лаконичен за Делян Пеевски:

"Винаги се отлага неговата атака спрямо Пеевски... Важно е да се има предвид, че Божков е давал да се разбере, че Пеевски не е имал отношение към нишката на рекет и корупция, която експонира - че е дал пари на Владислав Горанов. А сега тази нишка отново се преекспонира. Можем да спекулираме дали Божков и Пеевски нямат общ интерес. От една страна, те са еднакво уязвени от списъка "Магнитски", а от друга - между Пеевски и Бойко Борисов, ако е съществувала, тя е била винаги на база на интереси и взаимно страхуване, не на естествена близост. Подозирам спекулация, че Пеевски отново би могъл да се опита да отстрани Борисов, веднъж го е правил - през 2013 година, и в този случай да има отново Божков като невидим съюзник".

По думите ѝ форматирането на новата антикорупционната комисия я бламира още в самото ѝ начало