Той коментира начините за борба с войната по пътищата.

"Трябва пакет от добре обмислени  и балансирани мерки. През последната седмица НС одобри няколко законопроекта на първо четене, включително за използването на камерите на пътя като разширено средство за контрол. По-широкото им използване означава намаляване на корупционните практики".

Димитров посочи, че възможността страната ни да се вмести в бюджетен дефицит от 3% позволява отделянето на средства за важни неща като създаването на програма за превенция на природни бедствия.

"Големите икономики в Европа имат спад, а ние продължаваме да растем. Има изоставане по отношение на плана за ДДС, но това не пречи на бюджета да е в добро състояние"

Ние ще проведем разговори с всички парламентарни групи за конституционните промени, съобщи Димитров.

Никога не съм разговарял с Алексей Петров и не го познавам, заяви той

"Интересно ми е  как темата беше въведена в публичното пространство. За някаква хипотетична среща се води голяма полемика, но нямаше кой, освен нас,  да защити промените в Кодекса за застраховане. Всички други партии бяха заели позиция, която съвпадаше с тази на Съюза за стопански инициативи и на Алексей Петров. Ключовото е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес под никаква форма. Огромен успех на сегашното управление е, че тези текстове минаха. Това означава, че ще има повече честна конкуренция в сектора".

Всички ангажименти, поети от ПП-ДБ за мерки срещу корупцията, са валидни, заяви още Димитров.

"Наблюдавайте действията на правителството. Всичко ще бъде в тази посока. Мерките срещу корупцията ще бъдат застъпени във всеки един етап. Няма да има никаква толерантност".

България никога не е имала полза от реализацията на проекта „Турски поток“, коментира той. Депутатът изрази и възмущението си от подписването на договори с „Боташ“ от страна на служебното правителство.

"Никога не са имали право да подписват  договори като този. Това е една много лоша практика. Не може служебните правителства да взимат подобни решения, които ще имат последствия за страната много години. Това е абсурдно!"

Решението за общи кандидати на ПП и ДБ на местните избори Димитров определи като добро.

"Това дава възможност за силно представяне. Има място за нова формула и управление. Има редица областни градове, които могат да бъдат управлявани по-добре".

Цялото интервю на Явор Стаматов с Мартин Димитров може да чуете в звуковия файл.